Vallokalerna stänger om

Bristfällig rehabiliteringsutredning

Landstingsstyrelsen beslutade i oktober 2012 att man skulle kartlägga landstingets rehabiliteringsverksamhet, länk till beslut oktober 2012 . Slutrapporten och handlingsplan presenterades för landstingsstyrelsen i juni 2013, länk till rapporten.

Resultatet i rapporten är bristfälligt och slutsatsen från ledningen är att det finns resurser i landstinget och det finns inga behov att utöka dessa. Vi i Samverkan Gävleborg drog helt andra slutsatser från rapporten och lämnade därför ett särskilt yttrande.

Särskilt yttrande:
"Samverkan Gävleborg anser att rehabiliteringsutredningen saknar en ordentligt utförd kartläggning av behovet av intensivrehabilitering där t ex klimatvård saknas. Det finns ingen uppföljning av konsekvenserna av att klimatvården försvann vilket vi anser måste ske. Vår bedömning är att intensivrehabiliteringen har behov av ytterligare resurser. Våra patienter har rätt att välja och därför anser vi att vårdval är ett bra alternativ och vi bör även se över möjligheterna med intensivrehabilitering utanför landstingets regi."

Vi har även kompletterat tjänstemännens rapport, där vi lyfter de delar som inte är med i rapporten och som vi anser behöver kompletteras för att på så sätt få en så heltäckande bild som möjligt. Länk till kompletterande rapport