Vallokalerna stänger om

Hälsocentralsslakt!

Pressmeddelande:
Samverkan Gävleborg

Hälsocentralsslakt!

Majoriteten i Landstinget har bestämt att Stortorgets hälsocentral ska läggas ner, detta rör drygt 6000 patienter samt personal. Hälsocentralen som har ett perfekt läge då patienterna lätt kan ta sig dit samtidigt som de kan uträtta andra ärenden på stan.

Vi i Samverkan Gävleborg ifrågasätter denna nedläggning. Tidigare stängde majoriteten hälsocentralen i Bomhus för att den gick med ekonomiska underskott samt att det var svårt att rekrytera läkare. Hjälpte nedläggningen landstingets ekonomiska problem? Nej, konstaterar vi i Samverkan Gävleborg - Primärvårdens underskott har fortsatt skena och läkartillgången är fortfarande låg.
- Nedläggningen av en hälsocentral som går med underskott löser inte deras ekonomiska bekymmer menar Patrik Stenvard.



Nu är det Stortorgets hälsocentral som står på tur. Konsekvenserna av detta blir att drygt 6000 patienter ska listas någon annanstans, vi undrar vilka hälsocentraler som kan ta emot alla dessa? Var tar valfriheten vägen, blir det tvångsdeportering till de hälsocentraler som har kapacitet att ta hand om ytterligare patienter? Hur går det för personalen? Blir det tvångsdeportering även där eller kommer Landstinget Gävleborg att drabbas av ännu fler läkare/sköterskor som flyr landstinget som arbetsgivare?

Carina Östansjö ser med oro på hur landstingets sjukvård försämras – mångfalden och valfriheten urholkas.
 - Vi kräver nu att få se underlag och siffror på alla landstingets egna hälsocentraler i länet säger Carina Östansjö. Vad ligger till grund för beslutet att stänga just Stortorgets hälsocentral?

Lägg korten på bordet!

Oppositionsråd Samverkan Gävleborg:

Patrik Stenvard (M) Carina Östansjö (FP)
070-307 44 62 070- 253 87 83

Agneta Wagner (M) Stig Zettlin (SVP)
070- 624 43 27 070- 249 64 77

Ingemar Kalén (KD)
070-414 13 33