Vallokalerna stänger om

Region Gävleborg behöver inga skrytbyggen!

Gävleborg ska bilda region och ansökan ligger hos regeringen för godkännande. Vid bildandet av regionen kommer landstinget som organisation att ta över stora delar av kommunförbundet samt en mindre del av Länsstyrelsens uppdrag.

Genom länspress och interna kanaler har vi förstått att det finns långt framskridna planer på att bygga nytt för att få plats med hela organisationen i samma hus. Det finns även planer på att starta rekryteringen av de högsta cheferna så fort som möjligt. Detta innebär att dagens majoritet tillsätter de chefer som nästa majoritet får ta över. Det här är fel tillvägagångssätt! Samverkan Gävleborg anser att det rätta vore att vänta med rekrytering tills den nya majoriteten tillträder vilket blir första januari 2015. Samverkan Gävleborg har en annan agenda än majoriteten. Vi måste ha möjlighet att rekrytera och styra upp den nya regionen efter vårt eget huvud efter en valseger 2014.



Angående lokaler ser vi ingen anledning till nybyggnation då Gävleborg inte behöver ett skrytbygge. De lokaler vi har idag fungerar alldeles utmärkt trots att vi inte är samlade i samma hus. Är det ett krav att alla politiker och tjänstemän ska sitta i samma lokaler så finns det rymliga lokaler centralt i Gävle att hyra. Det är av stor vikt att hålla nere kostnaderna inför regionbildningen. Landstingets pengar ska läggas på sjukvård som gagnar våra patienter och vår personal och inte på administration som redan idag kostar stora summor.

Patrik Stenvard (M)
Agneta Wagner (M)
Carina Östansjö (FP)
Stig Zettlin (SVP)
Ingemar Kalén (KD)
oppositionslandstingsråd för Samverkan Gävleborg