Vallokalerna stänger om

Årsredovisningen hanterad i styrelsen

Nu har landstingsstyrelsen hanterat årsredovisningen för 2012. Vi i Samverkan Gävleborg läser redovisningen och blir mycket bekymrade och har bifogat detta yttrande till beslutet.

Samverkan Gävleborg tycker det är bra att landstinget Gävleborg gör ett positivt resultat, mycket tack vare högre skatteintäkter och statsbidrag än budgeterat.

Men Division Medicin och Operation går fortfarande med underskott utan att orsaken redovisas. Det tyder på att ledningen fortfarande inte har fullständig kostnadskontroll.
Detta är femte året i rad vi lägger ett särskilt yttrande i frågan.

Fortfarande investerar man inte i den omfattning man sagt i budgeten vilket är bekymmersamt. Vi saknar en långsiktig och samlad syn för framtida investeringar av nybyggnationer. 

I övrigt delar vi inte majoritetens bedömning om framtiden. Trots skattehöjningen 2013 finns inget som tyder på att Hälso- Sjukvården kommer att klara ekonomin i balans utifrån den information vi fick idag på landstingsstyrelsen. 




Även miljöbokslutet hanterades på styrelsen i onsdags och där vi kan bara konstatera att det är ett rejält misslyckande. Följande yttrande gjorde vi över det bokslutet:


Detta miljöbokslut är det sista för perioden. Man har endast lyckats uppfylla 6 av 17 st. miljömål.
Vi tycker det är bra att man har höga ambitioner men att inte ha bättre måluppfyllelse är under alla kritik.