Vallokalerna stänger om

Parkering – var god dröj

Diskussionerna angående parkeringssituationen på sjukhuset i Gävle fortsätter och tycks tyvärr stanna vid just detta. Diskussioner leder tyvärr inte till fler parkeringsplatser och vi i Samverkan Gävleborg anser att det är dags att gå från ord till handling!

Den socialdemokratiskt styrda majoritetens svar på parkeringsproblemen är att åka kollektivt. Ett synnerligen konstigt uttalande som visar att de inte tar patienternas och personalens problem på allvar och det visar på ett empatilöst och okunnigt ledarskap. Det är inte heller rimligt att kräva att patienter och anhöriga ska åka kollektivt då de kanske är sjuka eller bor långt från Gävle.



Att ta för givet att landstingets patienter och personal är för bekväma för att ta bussen är inte vettigt. Många har barn som ska skjutsas till dagis och skola på väg till arbetet och många kan behöva bilen för att uträtta ärenden före eller efter arbetet. En del kan bo långt från sjukhuset och får allt för långa restider om de ska åka kollektivt. Det vore så klart toppen om vi fick fler att åka kollektivt eller för den delen promenera eller cykla, men vi kan inte tvinga människor till detta.

Samverkan Gävleborg anser att byggnationen av parkeringshuset som beslutades av fullmäktige redan 2011 ska påbörjas omgående. Vi ser även att busskort kan vara ett alternativ som personalförmån för att uppmuntra fler att välja detta färdsätt till och från arbetet. Vi anser däremot inte att Tommy Berger (S) har rätt när han säger att det vore klokt att dra ner på parkeringsplatser för att tvinga människor att åka kollektivt. Det ska finnas valmöjligheter. Vill landstingets patienter samt personal åka egen bil måste de ha den möjligheten och därför måste det finnas tillräckligt med parkeringsmöjligheter.

Samverkan Gävleborg:
Patrik Stenvard (M)
Agneta Wagner (M)
Carina Östansjö (FP)
Stig Zettlin (SVP)
Ingemar Kalén (KD)